Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Wellness in Toscane

Toscane heeft verreweg de meeste ’Thermen’ voor je wellness vakantie in Italië. Verspreid over de regio kun je diverse Thermen bezoeken gecombineerd met een verblijf in een agriturismo of in een privé vakantiehuis

Wellness in Toscane

Toscane heeft verreweg de meeste ‘Thermen’ voor je wellness vakantie in Italie. Verspreid over de regio kun je diverse Thermen bezoeken gecombineerd met een verblijf in een agriturismo of in een privé vakantiehuis. We geven onderstaand onze selectie van mooie wellness centres waar je je tegen betaling heerlijk kunt laten verwennen en die van mooie plekken met natuurlijke bronnen waar je gratis kunt badderen in het heilzame water, net als de locals. 


Thermen Toscane

Gambassi Terme (FI)

Gambassi Terme is een klein dorpje in de provincie Florence waar in de historie een thermaal bad is ontstaan - uit de bron "Acqua di Pillo" stroomt het geneeskrachtige water met een temperatuur van 34 °C., omgeven door een betoverend park van oude bomen. In 2003 is het thermale bad volledig gerenoveerd en is nu een gastvrije Spa waar je tal van behandelingen kunt ondergaan, waaronder modder therapie en massages. Het water is vooral heilzaam voor mensen met dermatologische klachten maar het is ook goed voor de luchtwegen. In Gambassi Terme zelf kan je verblijven op het landgoed van Tenuta a Chianni, bijvoorbeeld in Villa Cabbiallina

Casciana Terme (PI)

Casciana Terme is een sfeervol middeleeuws plaatsje en is vooral bekend vanwege haar natuurlijke bron met een constante temperatuur van 37°C. Het Spa water van Casciana wordt beschouwd als het meest gezonde thermale water van Italië en staat bekend vanwege de buitengewone therapeutische eigenschappen. Casciana Terme wordt daarom ook wel genoemd de "Thermale Parel van Italië". Op loopafstand kan je verblijven op de sfeervolle agriturismo van Gianluigi, l'Antica Fattoria waar je kan genieten van prachtige vergezichten en olijfolie van het eigen land. 

Equi Terme (MS)

Equi Terme is een klein plaatsje in de provincie Massa Carrara in het Noorden van Toscane, gelegen in de Alpi Apuane. Het dorpje staat bekend om zijn grotten en kristalheldere bronwater. In de gelijknamige Terme di Equi kunnen bezoekers zich uitgebreid laten verwennen met de meest uiteenlopende behandelingen.  Equi Terme ligt op ca. 100km (90 min. rijden) van Lucca. Tritt heeft verschillende comfortabele vakantiehuizen in het programma in de omgeving van Lucca. Zoals vakantiewoning Casa Compito met privé zwembad. 

Fonteverde Natural Spa resort (SI) 

Fonteverde, een spa gelegen te midden van de heuvels van Siena, met rijke thermale bronwateren vol therapeutische stoffen voor het lichaam, ooit ondekt door de oude Etrusken 
Deze spa behoort tot een van de mooiste spa's ter wereld en heeft in 2015 zelfs meerdere awards hiervoor gewonnen. Er zijn watervallen met warm water en 'herstellende' zwembaden met massage waterstralen die nieuwe energie opwekken.
Fonteverde wellness centrum biedt uiterst moderne thermische behandelingen, tevens beschikt het over een holistisch centrum èn uiteraard een beautycentrum. Er kan worden gekozen uit veel soorten behandelingen waaronder modderbehandelingen, mineral spring spa water behandeling, detox pakket met massage, aroma massages en verschillende soorten gezichtsbehandelingen. 
Kortom deze Spa staat garant voor een heerlijke, onvergetelijke dag ontspannen. Je vindt de Spa in San Casciano dei Bagni, op ca. 1,5 rijden van Siena (ca. 98 km). Het dorp zelf behoort tot de mooiste dorpjes van Italië, dus alle redenen om hier heen te gaan. 

Andere thermen in Toscane:

  • Falciani (FI)
  • Montecatini Terme (PT)
  • Monsummano Terme (PT)
  • Grotta Giusti - Grotta Parlanti (PT)
  • Bagni di Lucca (LU)
  • San Giuliano Terme (PI)
  • San Carlo (MS)
  • Chianciano Terme (SI)
  • Radicondoli (SI)
  • Montepulciano Terme (SI)
  • Terme di Petriolo (SI)
  • Terme di Rapolano (SI)
  • Calidario – Therme Etrusche, Venturina (LI) 

Natuurlijk & Gratis

Gratis genieten van natuurlijke wellnessbronnen in Toscane, dat kan ook! Een overzicht van de natuurlijke (gratis) bronnen in Toscane. 

  • Bagni di San Filippo (SI)
  • Terme di Petriolo (SI)
  • Bagno Vignoni (SI)
  • San Casciano dei bagni (SI) er zijn 4 gratis bronnen te bezoeken (zie onze blog hierover)
  • Le Cascate del Mulino di Saturnia (GR)


Wil jij een vakantie in Toscane met de mogelijkheid om naar de wellness te gaan? Laat het ons weten via italie@tritt.nl, we helpen je graag verder.

Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044