Zoeken   
Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen en leukste vakantietips gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in!

Orzo: ken jij deze pastasoort al?

Orzo is Italiaans voor ’gerst’. Het is een kruising tussen pasta en rijst. Wij delen in deze blog een paddenstoelenrisotto recept, uiteraard gemaakt van orzo!

Orzo: ken jij deze pastasoort al?

Orzo is Italiaans voor “gerst”. Van origine wordt orzo in de Italiaanse keuken veelal gebruikt in soepen, als vervanger van aardappelen of vermicelli. Daarnaast wordt orzo ook veel gebruikt als vervanger van risottorijst. Orzo is eigenlijk een kruising tussen pasta en rijst. Daarom wordt orzo ook in internationale keukens veel gebruikt, denk bijvoorbeeld aan pilav of couscous. Wij delen in deze blog een paddenstoelenrisotto recept, uiteraard gemaakt van orzo! 

Paddenstoelenrisotto van orzo

Orzo

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 170gr. Orzo
  • 350gr. Gemengde paddenstoelen
  • 75gr. Kruidenkaasblokjes
  • 400ml. Groentebouillon
  • 1 knoflookteen
  • 1 sjalot
  • 4 stengels bosui
  • Peper/zout
  • 1el. Roomboter
  • 5gr. Verse Basilicum (om te garneren)
  • 20gr. Pompoenpitten (om te garneren)

De bereiding

Begin met het maken van de groentebouillon. Ondertussen pers je de knoflook, snijd je de sjalot en snijd je de bosui in ringen. Verhit in een kookpan een halve eetlepel roomboter en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Hierna voeg je de orzo toe en bak je deze 1 minuut mee.

Nu is het tijd om de bouillon toe te voegen. Kook de orzo (afgedekt) in 10 tot 12 minuten droog. Belangrijk is om regelmatig door te roeren want de orzo heeft de neiging om overal aan vast te plakken, naar wens kan een scheutje olijfolie toegevoegd worden. Eventueel kan extra water toegevoegd worden indien de orzo al vóór de 10 minuten kooktijd te droog wordt.

Paddenstoelenrisotto van orzo

 

Ondertussen ga je in een koekenpan, zonder olie, de pompoenpitten roosteren. Wanneer de pompoenpitten beginnen te poffen is het tijd om ze uit de pan te halen. Nu de koekenpan leeg is kunnen we verder gaan met het bakken van de paddenstoelen. Hiervoor gebruik je een halve eetlepel roomboter. De paddenstoelen bak je voor ongeveer 6 minuten. Tijdens het bakken van de paddenstoelen voeg je de bosui toe. 

Tip: Hoe later je de bosui toevoegd hoe meer ‘bite’ je hebt.

Nu de paddenstoelen en bosui gebakken zijn voegen we ze toe aan de pan met orzo. Al roerend voegen we tot slot ook de kruidenkaasblokjes toe. Blijf roeren tot de kruidenkaas is gesmolten. Naar smaak kan peper en zout toegevoegd worden.

Verdeel de orzo over 2 borden en garneer met de pompoenpitten en basilicum.

Buon appetito!

 
Deze blog post delen:
© 2000 - 2024 Tritt - Case in Italia
italie@tritt.nl · (+31) 085 833 0044