Mimosa voor alle vrouwen op La festa della Donna!
> lees verderOrzo is Italiaans voor ’gerst’. Het is een kruising tussen pasta en rijst. Wij delen in deze blog een paddenstoelenrisotto recept, uiteraard gemaakt van orzo!
> lees verderDe mogelijkheden om te reizen zijn momenteel beperkt, maar niets houdt ons tegen om te dromen en vooruit te kijken. Daarom hebben we in deze blog een top 5 gemaakt zodat jij het Italië gevoel in huis kan halen. Kan jij ook niet wachten om het Italië gevoel in huis te halen?
> lees verderJe kent vast wel het gezegde, ’when life gives you lemons, make lemonade’, met andere woorden maak van iets negatiefs, iets positiefs en blijf optimistisch. Citroenen en Italie gaan natuurlijk van oudsher samen, dus in dit blog aandacht voor de lekkerste citroenen uit Italie en als afsluiter een verfrissend recept!
> lees verder10 Mei is het zover; Moederdag. Wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau? Wij geven je het recept tot succes!
> lees verderDol op Italie en op Pasta? Nu je er niet zelf naar toe kunt reizen, willen we je graag on line inspireren. We zetten namelijk een aantal typische pastagerechten uit Italie per regio voor je op een rijtje in dit blog. Probeer ze thuis uit en voel je een beetje in Italië.
> lees verderIn deze blog vertellen we hoe je thuis een waar kunstwerk kunt maken van je koffie. Daarnaast vertellen we je ook het verschil tussen espresso, ristretto, lungo, americano en cappuccino! Welke koffie variant is jouw favoriet?
> lees verderBen jij een liefhebber van de Italiaanse keuken én ga jij komende zomer op vakantie naar Toscane? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan Mediterranea Belfiore in Cecina.
> lees verderOp 25 oktober is het Wereld Pasta Dag, een dag die wordt gevierd sinds 1995 toen op het eerste World Pasta Congres in Rome werd besloten om een jaarlijkse terugkerende dag te organiseren voor dit Italiaanse gerecht bij uitstek!
> lees verderHet is bijna voorjaar en dat betekent dat de asperges weer in aantocht zijn. Ook in Toscane geniet men volop van deze lekkernij, zij het in een net wat andere vorm. Niet de witte, maar de groene bosasperge is hier namelijk de specialiteit.
> lees verder