Of u nu kiest voor slow toerisme, duurzaam toerisme of ecotoerisme: het zijn allemaal manieren om op een verantwoorde manier vakantie te vieren. Maar hoe doe je dat precies? Vijf tips ter inspiratie.
> lees verderHet weekend van 7 en 8 mei staat in Lucca helemaal in het teken van wijn. Niet zomaar wijn, maar de producten van de wijnbouwers aan de Toscaanse kust.
> lees verderWie al eens in Toscane is geweest, heeft ze misschien wel gezien: de zwart-wit gestreepte varkens, die als een ware delicatesse worden gezien. Varkens met een geschiedenis, die wel honderden jaren teruggaat.
> lees verderNet als Nederland staat ook Italië jaarlijks stil bij de bevrijding. Als datum hebben de Italianen 25 april gekozen, de dag waarop zowel Milaan als Turijn werden bevrijd. Op die dag herdenken gli azzurri de slachtoffers en vieren ze daarnaast hun vrijheid.
> lees verderKom binnen en ontdek, stap voor stap, het universum van Citrus planten! Laat uw zintuigen u begeleiden en beleef een leerzame dag met het hele gezin!
> lees verderHet Toscaanse landschap met bossen, wijngaarden, middeleeuwse dorpjes, Etruskische vindplaatsen, zeezichten; Toscane is een waar wandelparadijs. Ieder jaar vindt in Toscane zowel in het voorjaar als in het najaar het Tuscany walking Festival plaats.
> lees verderMarmer en Italië, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wist u dat veel van het Italiaanse marmer uit Toscane komt? Carrara is voor beeldhouwers en tegelproducenten een walhalla. Ook Michelangelo wist dat.
> lees verderWaarom in de meivakantie naar Sardinië? Aangename temperaturen, de natuur in bloei, beschikbaarheid bij de populairste accommodaties, gunstige prijzen, geen massale drukte op de stranden en in de steden.... We kunnen nog wel even doorgaan maar willen jullie eigenlijk gewoon de leukste accommodaties voor de meivakantie presenteren!
> lees verderU hoeft niet altijd zelf uw vis te vangen om te genieten van de vismaaltijden op Sardinië. De Sardijnse keuken biedt genoeg heerlijke verse vismaaltijden aan. De visliefhebbers zullen zich wanen in een ware culinaire vishemel! Lees snel verder voor meer smakelijke weetjes.
> lees verderTraditiegetrouw is het na carnaval tijd voor de vasten. Een tijd lang niets eten, tot aan Pasen. Midden in die periode wijdt men in Italië een dag aan de heilige Jozef, de vader van Christus. Tijdens San Giuseppe, ieder jaar op 19 maart, doorbreken de Italianen voor één dag het vasten voor een uitgebreide maaltijd.
> lees verder