Ben je op zoek naar een nog echte onontdekte parel in Italië? Ga dan naar de fantastische regio Piemonte! Van de rijke eetcultuur tot de indrukwekkende bergen: Tritt - Case in Italia zet 5 redenen om naar Piemonte te gaan voor je op een rijtje.
> lees verderDol op Italie en op Pasta? Nu je er niet zelf naar toe kunt reizen, willen we je graag on line inspireren. We zetten namelijk een aantal typische pastagerechten uit Italie per regio voor je op een rijtje in dit blog. Probeer ze thuis uit en voel je een beetje in Italië.
> lees verderIn deze blog vertellen we hoe je thuis een waar kunstwerk kunt maken van je koffie. Daarnaast vertellen we je ook het verschil tussen espresso, ristretto, lungo, americano en cappuccino! Welke koffie variant is jouw favoriet?
> lees verderSeptember is Vendemmia maand in Toscane. Het is de tijd dat er voorbereidingen worden getroffen voor de druivenpluk, de vendemmia. Traditiegetrouw worden er dan ook veel festivals georganiseerd die in het teken staan van wijn en food. In dit blog aandacht voor Impruneta waar een van de oudste en belangrijkste wijnfestivals van Italie wordt gehouden.
> lees verderIn Nederland is de zomervakantie bijna ten einde, en zit de herfst eraan te komen. In Sardinië viert men de herfst maar liefst 4 maanden lang met het evenement: Autunno in Barbagia. Ben jij een liefhebber van tradities en maak je graag kennis met nieuwe gewoontes? Dan is dit evenement zeker wat voor jou. Het evenement is ideaal te combineren met een vakantie naar Sardinië!
> lees verderBen jij een liefhebber van de Italiaanse keuken én ga jij komende zomer op vakantie naar Toscane? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan Mediterranea Belfiore in Cecina.
> lees verderEen van de belangrijkste events op het gebied van wijntoerisme in Italie is de Cantine Aperte, de open wijnkelders. Sinds 1993 wordt dit evenement jaarlijks in mei georganiseerd op initiatief van de Movimento Turismo del Vino. Ook wijnhuizen op Sardinie doen mee!
> lees verderBij een vakantie op Sardinië hoort ook een echte culinaire beleving. Sardinië kent op culinair gebied vele specialiteiten waaronder de verfijnde wijnen. Een bezoek aan een lokale wijncantina mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie op Sardinië.
> lees verder16 februari is uitgeroepen tot internationale pizza dag, alhoewel ook 9 februari in diverse landen als de dag wordt gezien voor een extra eerbetoon aan de pizza. Welke dag dan ook, wij zijn dol op dit heerlijke gerecht en het kan niet vaak genoeg pizza dag zijn!
> lees verderTijdens je vakantie op Sardinië wil je natuurlijk ook heerlijk genieten van de lokale keuken. Naast pasta en pizza heeft de Italiaanse keuken nog veel meer te bieden. In deze blog benoemen we een aantal culinaire hotspots op het eiland. Sommige van hen gespecialiseerd in Slow Food.
> lees verder