De Bistecca alla Fiorentina is de Florentijnse variant van biefstuk. Hiervoor wordt de zogeheten T-bone steak gebruikt. Het is een van de bekendste gerechten van Toscane, met een interessante geschiedenis
> lees verderVoorzieningen voor fietsers zijn in Italië een stuk schaarser dan in Nederland. Toch is er één duidelijke uitzondering: de Sentiero della Bonifica, een fietspad door de Val di Chiana.
> lees verderChianti, Brunello di Montalcino, Lambrusco. Stuk voor stuk bekende Italiaanse wijnen, die ondanks hun diversiteit een ding gemeen hebben: ze worden allemaal gemaakt van de sangiovesedruif. Dit is een van de oudste Italiaanse druivensoorten en hij vindt zijn oorsprong in Toscane. Niet verwonderlijk dus dat de druif centraal staat tijdens een tweedaags wijnfestival in Florence: WineTown.
> lees verderU hoeft niet altijd zelf uw vis te vangen om te genieten van de heerlijke vismaaltijden op Sardinië.
> lees verderDe geheimen uit de keuken van Giancarlo en Katie Caldesi in een fantastisch boek: Mangiare!
> lees verder