Behalve de befaamde wijnkelder van Antinori is er nog meer te ontdekken en te proeven in de Chianti streek in Toscane. In deze buurt zijn heel veel andere kleine wijnhuizen te vinden en bijna overal is het mogelijk wijn te proeven, soms gratis, maar meestal tegen een kleine betaling. Lees meer over 'dintorni di Antinori'.
> lees verderOp vakantie in Toscane zul je zeker willen kennismaken met alle heerlijke wijnen die hier worden geproduceerd. Dit kan natuurlijk door een bezoek te brengen aan gastvrije lokale wijnboeren, die vaak open zijn voor een proeverij soms gratis maar meestal tegen een kleine betaling. Maar wijn gaat ook heel goed samen met design....
> lees verderWie in Toscane aan de herfst denkt, denkt direct aan eten. Porcini paddestoelen (oftewel eekhoorntjesbrood), geroosterde kastanjes, nieuwe olijfolie en uiteraard .... truffels. Weet jij wat de lekkerste en beste truffel is?
> lees verderMorgen, 25 oktober is het Wereld Pasta Dag. Om samen met jou Wereld Pasta Dag te vieren helpen we je een handje op weg met dit overheerlijke Fregola recept!
> lees verderOp 25 oktober is het Wereld Pasta Dag, een dag die wordt gevierd sinds 1995 toen op het eerste World Pasta Congres in Rome werd besloten om een jaarlijkse terugkerende dag te organiseren voor dit Italiaanse gerecht bij uitstek!
> lees verderIn de bossen van Sardinië zijn 3000 verschillende soorten paddenstoelen te vinden. De meeste van deze paddenstoelen zijn niet eetbaar of zelfs giftig. Toch zijn er ook een aantal soorten die wél eetbaar zijn. Mocht je ze tegenkomen tijdens een bezoek aan het eiland, dan lees je hier welke dat zijn.
> lees verderVolop genieten van de Toscaanse keuken bij Agriturismo Tonnaia in Lari bij Pisa, er wordt namelijk heerlijk gekookt door Serena en haar moeder. Je kunt echter bij deze gastvrije dames ook zelf wat ’kneepjes’ van de Toscaanse keuken leren want ze geven hun kennis graag door via kookcursussen en workshops. Lees de belevenissen van Eva en haar vriendinnen.
> lees verderNet als in Nederland vieren de Italianen jaarlijks vaderdag. Deze valt daar echter niet op 18 juni (zoals in Nederland), maar op 19 maart. In Toscane is er een smakelijke traditie aan verbonden: het eten van frittelle.
> lees verderOver Italië valt altijd een hoop te vertellen; het land, de keuken, de geschiedenis, de wijnen noem maar op. Wij raken er in elk geval niet over uitgeschreven, over Toscane dan in ons geval. Zoek je nog een leuk cadeau voor Italië liefhebbers voor onder de kerstboom of gewoon om te geven, dan kunnen wij je misschien op weg helpen. Check onze top 9 boekenlijst 2017 voor alle Italie liefhebbers
> lees verderDe monte Amiata staat met één voet in de regio Siena en de andere voet in de regio Grosseto. Deze centrale ligging maakt het vandaag mogelijk de veelzijdigheid van deze ’bergvoeten’ ontdekken. We gaan al vroeg op pad met onze lokale gids!
> lees verder