Pecorino wordt op diverse plekken in Italië gemaakt, maar de inwoners van Pienza en omgeving zijn bijzonder trots op hun lokale variant, de Pecorino di Pienza. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?
> lees verderOf u nu kiest voor slow toerisme, duurzaam toerisme of ecotoerisme: het zijn allemaal manieren om op een verantwoorde manier vakantie te vieren. Maar hoe doe je dat precies? Vijf tips ter inspiratie.
> lees verderHet weekend van 7 en 8 mei staat in Lucca helemaal in het teken van wijn. Niet zomaar wijn, maar de producten van de wijnbouwers aan de Toscaanse kust.
> lees verderU hoeft niet altijd zelf uw vis te vangen om te genieten van de vismaaltijden op Sardinië. De Sardijnse keuken biedt genoeg heerlijke verse vismaaltijden aan. De visliefhebbers zullen zich wanen in een ware culinaire vishemel! Lees snel verder voor meer smakelijke weetjes.
> lees verderKijken, ruiken, proeven. Je zou denken dat we het over een wijnproeverij hebben. Niets is minder waar. Ook bij een chocoladeproeverij staan deze 3 zintuigen op scherp!
> lees verderOp 14 februari kunnen alle romantici zich weer even helemaal uitleven op de dag van de liefde, Valentijnsdag. En welk gerecht is er nu beter om het hart van je geliefde te winnen dan een echte Italiaanse tiramisu? Wat dacht je van een speciale Valentijnstiramisu!
> lees verderDat Italianen erg van zoetigheid houden, is zo goed als algemeen bekend. En dus is het niet verwonderlijk dat ze er speciale evenementen aan wijden, zoals de Fiera del Cioccolato Artigianale (beurs van handgemaakte chocolade) in Florence. Deze vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 21 februari. Het is inmiddels de elfde editie van het evenement.
> lees verderIn normale tijden is Pasen een prima tijd om een bezoek te brengen aan Italië. Iedere stad en streek heeft namelijk zijn eigen paastradities, die leuk zijn om mee te beleven. In ons blog vertellen we over een aantal Italiaanse gebruiken en tradities tijdens Pasen en geven we een recept om zelf een Colomba di Pasqua taart te maken.
> lees verderTruffels alleen in het najaar? Truffels zoeken en truffels proeven in het voorjaar! In Toscane staat de streek rond San Miniato bekend om zijn truffels. Cigoli (San Miniato) staat elk jaar in maart in het teken van de witte truffel tijdens in 2016 (19/20 maart), alweer de 18e editie van de 'Mostra Mercato del Tartufo Marzuolo.'
> lees verderEnotrekking, een nieuwe trend en leuk om te doen tijdens je Italië vakantie in Toscane - maar wat houdt het precies in? Eno(gastronomie): Traditionele smaken van lokale producten. Trekking: hiken, een sportieve wandeling met voldoende wijnproeverij-stops!
> lees verder