'Slow toerisme', 'eco toerisme', 'duurzaam toerisme', wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Onderstaand zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij. Deze vormen van toerisme gaan in ieder geval prima samen als ze goed worden uitgevoerd en dragen bij aan een hoge belevingswaarde van de vakantie.
> lees verderHet Foodies festival in Castiglioncello (Livorno, Toscane) op 25, 26 en 27 april is voor iedereen die van de veelzijdige Toscaanse keuken houdt. We proeven de traditionele gerechten met een moderne twist dat de naam 'streetfood' gekregen heeft in de afgelopen jaren. Slenter over de markt, waar bij elk kraampje de lekkernijen klaar staan om te proeven. Leer de kunst van het koken tijdens een kookcursus en woon de grootse kook & proef show bij!
> lees verderTijdens uw vakantie in Italie en uw verblijf in Toscane is het ontdekken van deze wijnroute aan de toskaanse kust een heerlijke dagtour, die u ook op bijvoorbeeld de mountainbike kunt maken. Lekker wandelen tijdens uw ontdekkingsreis en genieten van de prachtige natuur is uiteraard altijd mogelijk.
> lees verderDe Toscanen worden ook wel boneneters genoemd. Toch beperken ze zich allang niet meer tot bonen alleen, want sinds 1926 heeft Toscane een eigen pastaproducent: Martelli.
> lees verderDE BESTE TOSCAANSE WIJNEN VAN 2014 - TRE BICCHIERI UIT DE GAMBERO ROSSO GIDS In Oktober elk jaar worden de beste Italiaanse wijnen geselecteerd en gepresenteerd in de vermaarde gids van uitgever Gambero Rosso. De kwaliteit sterren zijn vervangen door glazen, vandaar de titel -Tre Bicchieri. De Italiaanse regio Toscane staat op de tweede plaats v.w.b. het aantal topwijnen en onderstaand geven wij u de lijst met deze 72 fantastische wijnen.
> lees verderCantuccini - Deze typisch Toscaanse amandelkoekjes worden tweemaal gebakken, waardoor ze extra knapperig zijn. Door de koekjes te dopen in Vin Santo worden ze zachter. De mix van amandel, amaretto, kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs past bovendien perfect bij de nootachtige smaak van Vin Santo. Een topper tijdens het kerstdiner!
> lees verderUniek wijnlandgoed in Nederlandse handen. Toscane staat bekend om zijn typisch Italiaanse wijnen. Maar in de groene heuvels even buiten het plaatsje Riparbella wordt al 15 jaar Italiaanse wijn gemaakt met een Nederlands tintje.
> lees verderEen glaasje Vin Santo met wat cantuccini zijn de typische afsluiting voor een Toscaans kerstdiner. Maar hoe komt de wijn eigenlijk aan z'n naam? En waarom is ie zo geliefd tijdens de feestdagen?
> lees verderZoals iedere Italiaanse regio heeft ook Toscane zijn eigen culinaire specialiteiten. Een daarvan is pici, een bijzondere pastasoort.
> lees verderNu de zon steeds meer plaats maakt voor kou en regen, begint het oogstseizoen voor paddenstoelen. Zo'n 3000 ton vind je dit jaar in de Toscaanse bossen, waaronder porcini, doodstrompetten en honingzwammen.
> lees verder